Pages

Thursday, January 3, 2013

Windows 8 настройки

Новото чудо Windows 8 идва на пазара с гръм и трясък с интерфейс достоен за най-готиния телефон, но с много малка функционалност за десктоп машина.

За разлика от бета версията, при финалната са премахнали registry ключа който позволяваше да се върне стария облик със старт менюто и всичките му там функционалности на windows 7 (примерно).

За целта хора са си поиграли да направят програмка която връща тези фунционалности. Програмката е безплатна и може да бъде свалена от страницата на проекта Classic Shell.

Другото което ме подразни са новите themes, които са старите преработени така, че да изглеждат ужасно. След достатъчно ровене из google успях да намеря един theme pack който съдържа старите windows classic themes от win 7/vista/xp. Изтеглете ги от тук: http://windows8themes.ms/classic-themes-for-windows-8-classic-theme-brick-spruce-and-so-on-total-17-themes/.

Това е архив с файлове които се разархивират в директория: C:\Windows\Resources\Ease of Access Themes\. Вече са достъпни чрез right click -> personalize. Аз използвам Windows XP Classic.

В общи линии Windows 8 е голямо дърво. Предполагам че ще трябва поне service pack 2 да излезе за да стане използваем за всекидневна работа.

No comments: