Pages

Monday, December 10, 2012

Gamepad xbox emulator - x360ce.

Напоследък повечето игри идват с поддръжка предимно на xbox gamepad. От друга страна на никой не му се дават толкова пари за един gamepad в който на практика няма кой знае какво.

Ето как да играем игри с обикновен gamepad който се разпознава от Windows като Generic USB Joystick.

За целта ви е нужна ето тази програмка - Xbox 360 Controller Emulator, която позволява вашият game контролер (gamepad, joystick, racing wheel ...) да бъде разпознаван от игрите и да работи като XBOX 360 контролер.

След като изтеглите програмата, поставете я в директорията на играта която искате да играете, стартирайте я като преди това сте включили game контролера. Когато x360ce открие контролера, на tab-а controller 1 ще се появи допълнителна опция - Generic USB Joystick и tab-а ще светне в червено. Разгледайте падащото меню с Presets и изпробвайте някои от тези предварително зададени настройки. При зареждане на настройките с 'Load' бутона, очакваните резултати са tab-a с контролер 1 да светне в зелено. При мен нещата тръгнаха идеално с Phillips PC compatible preset-а. Записвате настройките с бутона 'Save' след което излизате от програмката. При записване на настройките, x360ce генерира файл именуван xinput1_3.dll и го записва в текущата директория (на играта).

При стартиране на игра която поддържа x360 gamepad, тя автоматично ще зареди този файл и вече ще можете да изполвате контролера си като емулиран xbox gamepad.

Тествани от мен игри които работят с x360ce - F1 Race Stars, Skyrim.

No comments: