Pages

Wednesday, November 21, 2012

Outlook 2010 reported error (0x800CCC0F) : Outlook cannot synchronize subscribed folders"

Outlook 2010 reported error (0x800CCC0F) : Outlook cannot synchronize subscribed folders"

С новият MS Office 2010 пакет идват и нови проблеми. При upgrade на Outlook до 2010 и използване на IMAP акаунт се получава следната грешка:

Outlook reported error (0x800CCC0F) : Outlook cannot synchronize subscribed folders"

Оказва се че Outlook 2010 при изтриване на съобщение при IMAP акаунт емейла се маркира като изтрит, но освен това се опитва да го премести в папка за изтрити съобщения. Старата версия на Outlook просто ги маркираше като изтрити без да ги мести никъде (и при purge се изтриваха).

Оказва се че по подразбиране на Outlook 2010 не е указана папката в която да се местят при изтриване съобщенията и при всеки опит да се провери пощата, Outlook се опитва да премести всички изтрити съобщения (които не са purged) в несъществуваща папка.

За да оправим този проблем е нужно следното, отиваме в Account Settings -> Advanced Account Settings след което избираме tab-a "Deleted Items". Избираме опцията "Mark items to delete but not move them", цъкаме на ок и всичко е наред.

2 comments:

Anonymous said...

ние на село си ползваме, thunderbird + ligthning и като чуем outlook гледаме навън...

devane said...

Ползвайте, кой ви спира. Просто има фирми с внедрен MS Exchange и него ако го ползваш с thunderbird означава ,че му ползваш 10% от възможностите :)